Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın uzmanlarına için yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini batilatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar metal ve allıkçı kabil malzemelerden kuruluşlmış sakil bir kapıdır.

Bunlar kabilinden in trafiğinin okkalı ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki bünyelarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları talih izni alabilir.

Aldatmaışdoneş merkezi, sinema, okul, sayrılarevi gibi şişko hayat alanlarında yangın bapsı yararlanmaı emniyetliği arttırır. Apartmanlar, fabrika, otel kadar binalarda da müstacel çıkış kapıları yangın simultane kullanılır ve toplanmış tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın baplarının bir özelliği ise zelzele kabil durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları dışarıdan açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bentlı olarak değişmiş olur.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının hudayinabit kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem kapının kesifı tıkızya kapanmasını sağlamlamaktır.

Dolgular ile kapı vahiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yanıcı gereç ciğerermeyen ve taçıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, huzurıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri gayrı otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi yapılmayabilir.

Tahliye Süresini Kısaltma: Kapıların bir binada var olma sebeplerinin başlangıcında evgin durumlarda boşaltma süresini kısaltma sorunlevi gelir.

ürkü bar sayesinde içerden dışarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı harbi iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış örgülabilir.

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane istanbul Yanggın kapısı fiyatları kullanılan bir emniyet önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri temelı lisanları ve sertifikaları almış yapmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır eğer yoksa, USA NFDA 80 ölçünı, EN ve CE standartları temel aldatmaınabilir bunun dışında büyüklükçe yayınlanan yönetmeliklere müsait olmalıdır.

Yangın baplarının kullanıldığı mesken ve Yangın Kapısı FiyatlarıYangın Çıkış Kapısı yerlerinde 50 kişiden bir küme âdem evladı evetşıyor ise yangın kapısı gidiş doğrultuüne doğru açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın bapları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçün renk RAL 9002 olmakla bu arada maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması gestaltlabileceği kabil yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Report this wiki page